AL-KO Mammut Mover M20 M-ChassisAL-KO Mammut Mover M20 M-Chassis

De ALL-KO AMS Mammut is het caravan-rangeersysteem van AL-KO. De krachtige Mammut heeft de modernste technologie en zodoende is probleemloos en nauwkeurig rangeren mogelijk van caravans. De AL-KO mover kan een caravan tot een maximaal gewicht van 2250 kg in beweging brengen en u kunt, zoals bij elk kwalitatief hoogwaardig merk, vertrouwen op de door de fabrikant afgegeven specificaties.

Er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de Mammut en movers van andere merken. De afstandsbediening beschikt over een joystick, de mover is in een aluminium behuizing gebouwd en u verliest met de Mammut model M geen bodemvrijheid.

Het wendbare en krachtvolle rangeersysteem met een totaalgewicht van slechts 29 kilo bij het model M (boveninbouw) is met afstand het lichtste in zijn klasse. Volgens de fabrikant heeft de mover een voordeel door de ongecompliceerde, comfortabele eenhandsbediening, evenals een traploze snelheidsregeling en een traploze besturing middels een joystick. De revolutionaire en tot heden enige afstandbediening met joystick is ergonomisch gevormd. De fabrikant geeft aan deze zeer goed in de hand ligt. De joystick maakt exact manoeuvreren mogelijk, de mover is eenvoudig te bedienen met in totaal slechts 4 knoppen. Twee knoppen met de functie voor het aandrukken van de rollen en twee knoppen voor het weer terugzetten ervan. Soms is het nodig om voor het sturen de joystick in de middenpositie terug te laten komen.Door de joystick zijn de snelheid en de bochten bij de aanloop traploos regelbaar. Een Softstart- en Softstop-funktie voor een zacht aanrijden en stoppen maken eenvoudig rangeren op een kleine ruimte mogelijk. Het systeem kan op de plaats 360 graden draaien. Het aankoppelen aan het trekkende voertuig is makkelijk te realiseren. Het systeem beweegt de caravan traploos met een maximale snelheid tot 0,5 km/u (14 cm/s). De mover werkt op hellingen tot 28 procent. De mover werkt ook als een rem, hij rijdt niet terug op een helling. Het overwinnen van hoogteverschillen tot 4 centimeter is geen probleem. Het aandrukken en afhalen van de robuuste aandrijving aan de wielen van de caravan gaat automatisch per druk op de knop van de afstandsbediening.

De AL-KO mammut is beveiligd op een unieke wijze tegen ongeoorloofd gebruik. De afstandsbediening moet over een in disselafdekking geïntegreerde sensor worden gehaald. Dan pas wordt de mover geactiveerd en kunnen de aandrijfrollen op de wielen van de caravan aangedrukt worden. Als het systeem 100 seconden niet gebruikt wordt, gaat het automatisch uit. Het rangeersysteem is van een beschermkap voorzien. Deze kap is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is kompact en elegant. De kap beschermt de motoren en elektronica voor spatwater en steenslag. Zelfs zouthoudende vochtigheid, oliën, benzine of UV-stralen kunnen de kompleet afgeschermde en daardoor corrosievrije aandrijving niets doen. Door de bescherming zijn lange stallingtijden in de winterstalling of in de zomer op de camping geen probleem. De elektronica is beschermd tegen condens, dus ook temperatuurverschillen beïnvloeden de functionaliteit niet.

U kunt er voor kiezen om bij elk aanschakelen van de afstandsbediening een oerkreet te laten horen, deze functie kan ook uitgezet worden.

Boven- of onderinbouw

Er zijn twee modellen AL-KO Mammut movers. De onderinbouw variant is niets anders dan alle andere movers. Er is een montagestang nodig die onder het chassis loopt. U raakt zodoende ongeveer 5 centimeter bodemvrijheid kwijt. De boveninbouw variant (model M) heeft deze stang niet onder het chassis lopen, u heeft dan de maximale bodemvrijheid. Doordat er een patent is afgegeven, is AL-KO de enige fabrikant die dit mag aanbieden.

De caravans vanaf 2009 met AL-KO chassis hebben vaak een ingestanste M (van Mover of van Mammut). Deze chassis zijn voorbereid voor montage van een boveninbouwmover. De Al-ko Mammut mover boveninbouw is dan direct te monteren aan het chassis. De mover wordt eenvoudig aan de beide chassisbalken in rijrichting voor de as geïnstalleerd. De montage is alleen mogelijk indien de gaten op het chassis vrij te bereiken zijn. Bij sommige Fendt caravans met verlaagde instap voor de wielen kan dit een probleem zijn.

Indien het chassis niet van een ingestanste M is voorzien, dient u de Mammut onderinbouw aan te schaffen. Deze wordt met een dwarsbalk aan het chassis bevestigd. De oorspronkelijke bodemvrijheid vermindert daardoor met circa 5 centimeter, dus met ongeveer de maat van de dwarsbalk.

Prijs vanaf €2.095.-
Incl montage en PPP  € 2950.-

Bezoek onze showroom! De koffie staat voor u klaar

Bekijk de openingstijden